sâmbătă, 3 aprilie 2010

Intrebarea 4

Am oscilat cam jumatate de ora  la intrebarea de azi:|:|

De ce oamenii nu se mai indragostesc?(asa cum o faceau candva...sau nu stiu:|...nici nu stiu la ce m-am referit cand m-am ganndit la asta..nu vreau sa mi se spuna ca totusi oamenii se indragostesc ptr ca nu o fac:|....se indragostesc de bani si nu de oameni...e o intrebare cam tampita si nu vreau un raspuns clasic...adica cred ca am exagerat putin...astept reactii:D)
 Hai sa o fac sa fie mai usor..Ce este de fapt dragostea?(toate variantele de iubire..aberati pe baza acestui subiect:)))

13 comentarii:

Bunghiuz spunea...

toti ne indragostim o data... dar o facem atat de des incat devine o banalitate sentimentul. Si alt motiv ar fi ca uitam cea ceconteaza cu adevarat

Victory spunea...

Eu consider ca se indragostesc dar cand vad ca alesul/alesa nu e asa indragostit/a le trece si lor :D
Cand iti gasesti adevarata iubire cu siguranta vei fi indragostit ca pe vremuri :P
"Dragostea este sentimentul care vine in galop si dispare pe varful picioarelor"

iulia spunea...

“Un barbat se indragosteste privind, o femeie ascultand…”
Ce este de fapt Dragostea? Cel mai complex sentiment care va exista vreodata: amestec de iubire si amaraciune, speranta si regret, pasiune si dezamagire, respect si comunicare. Sentimentul suprem pe aceasta lume dominata de invidie, rautate si competitie.
Atunci cand exista dragoste orice eveniment nefericit poate fi depasit cu usurinta.

Dragostea poate imbraca foarte multe forme si se poate manifesta diferit de la o persoana la alta. “Daca cineva nu te iubeste cum vrei asta nu inseamna ca nu te iubeste”. Fiecare persoana are metodele sale prin care isi exprima sentimentele, isi demonstreaza dragostea, cucereste persoana iubita si stie sa-i fie alaturi indiferent de incercarile prin care trece dragostea lor.

Dragostea parinteasca este inconfundabila. Un parinte va fi oricand alaturi de pruncul sau, va face orice ii sta in putinta pentru a-i oferi tot ce are nevoie pentru a creste armonios. Va fi in stare de orice sacrificiu, fiind capabili sa renunte chiar la viata sa pentru a-si salva copilasul. Intotdeauna va fi dispus sa ierte greselile si jignirile copiilor. “Inima mamei este un abis in adancul caruia se afla pururea o iertare”.

Dragostea prietenilor va fi intotdeauna importanta pentru oameni. Simtim nevoia sa fim iubiti, apreciati si intelesi. Intr-un prieten vom gasi intotdeauna un sprijin. Cine spunea “cine nu are un prieten sa-si cumpere” stia ce spune. Nu am fi completi fara prieteni. O parte din inima noastra ar fi pustie.

Dar cea mai impresionanta forma a dragostei este cea pentru persoana iubita. Atunci cand te indragostesti pierzi orice contact cu realitatea. Realitatea ta se invarte in jurul persoanei iubite. Tot ce faci faci ca sa-i fie bine iubitei/iubitului.
Atunci cand te indragostesti ai parte de sentimente puternice, unice. Emotiile primei intalniri, fluturashii din stomac la prima plimbare si la primul sarut, respiratia accelerata in preajma persoanei iubite sunt doar unele dintre cele mai placute sentimente pe care inima noastra le simte cand ne indragostim.

De ceva timp imi vin in minte o sumedenie de intrebari…
Iubirea merita totul? Cate sacrificii putem face in numele iubirii? Merita sa renunti la prieteni/parinti pentru persoana iubita? Oare trebuie sa stim cand sa spunem stop unei relatii pentru a nu suferi? Sau trebuie sa ne traim iubirea fara sa ne gandim la ce va urma? Exista dragoste adevarata fara suferinta? Iubim la fel de fiecare data? Totul porneste cu o indragosteala si ajunge la iubire? Cum de incepe o iubire atat de frumos, si de cele mai multe ori sfarseste atat de rau? De cate ori iubim in viata? Si lista poate continua...

iulia spunea...

De cele mai multe ori noi nu confundam atractia cu iubirea? Atractia dispare intr-un timp relativ scurt daca nu este alimentata de gesturi sau declaratii care sa ne dea de inteles ca sentimentul este reciproc. Sau chiar daca sentimental este reciproc e foarte posibil sa nu mai fim atrasi de acea persoana ca la inceput dupa ce o putem avea alaturi, dupa ce pasiunea este impartasita. In schimb iubirea adevarata, poate creste cate putin cu cresterea timpului, putem iubi in taina fara ca persoana de care suntem indragostiti sa afle. Aceasta iubire se uita foarte greu sau nu poate fi uitata. Nu putem trece peste o iubire neimpartasita. Sufletul ne este distrus, sfasiat de durere. Dar nu putem face nimic. Suntem prizonierii propriului nostrum destin. De aceea atunci cand ne indragostim si simtim ca nu e o simpla atractie trebuie sa avem puterea de a ne exprima sentimentele si de a face tot ce ne sta in putinta pentru a cuceri persoana iubita.
Dragostea poate fi demonstrata mai mult prin gesturile mici, marunte decat prin cele mari, dramatice. Nu poti cere celui care te iubeste sa sara in prapastie in locul tau insa poti astepta de la el mici, marunte si frumoase semne, aproape copilaroase, de afectiune. Si poate acele gesturi marunte, iti vor umple inima de fericirea fireasca a dragostei.

Cineva mi-a spus odata ca daca nu suferi sau nu esti gelos inseamna ca nu iubesti cu adevarat. Asa sa fie oare?
Daca suferim din dragoste devenim mai puternici si mai intelepti? Poate ca devenim doar mai vulnerabili in fata altor dureri. Ne da insa ceva cu care, din pacate nu ne nastem. Ne da puterea de a vedea dincolo de banalitatea lucrurilor care ne inconjoara, de a ne detasa de ceea ce nu face parte cu adevarat din fiinta noastra. A invata sa suferi din dragoste este, poate, o contradictie de care avem nevoie ca sa ne simtim vii intr-o lume in care suntem adesea prea ocupati ca sa iubim.

DACA VREI SA FII IUBIT IUBESTE.

valenttina spunea...

Dragostea e cv dragut, e cv ce te tine in viata, cv ce te face sa crezi ca poti zbura, ca poti realiza orice, cv ce te face sa visezi frumos, sa stralucesti, e cv ce iti da fiori, emotii, cv ce te face sa crezi ca traiesti cu un scop, cv ce te poate innebuni, te poate omora, cv ce iti poate distruge orice speranta, cv ce te lasa fara incredere, cv inspaimantator,dar romatic, depinde de tn cum vrei sa fie.

vallenttina spunea...

Nu stiu cum se indragosteau oamenii..candva, dar cred ca mereu a fost asa..si chiar daca nu a fost, cred ca a fost mai rau..nu vreau sa vorbesc de comunism si de situatiile femeilor(cratita,copii,barbati alcolisti), probabil te referi la dragostea din filme (The notebook, Australia, p.s. i love you, My sassy girl,Le fabuleux destin d'Amelie Poulain,Memoirs of a geisha,Penelope,10 things I hate about you,jeux d'enfants..etc:D)..oricum, oamenii se indragostesc, doar ca dragostea lor nu arata la fel ca cea din filme, poate ca daca ar fi ecranizata si putin dramatizata ar fi la fel, uite ce e dragostea in ziua de azi..Un grup de psihologi a pus unor copii cu vârste cuprinse între 4 si 8 ani urmatoarea întrebare: “Ce înseamna dragostea?" Raspunsurile primite au fost mai adânci decat ne-am putea imagina. Iata-le:
"Cand bunica mea a facut artrita, nu mai putea sa se aplece sa-si faca unghiile de la picioare. Asa ca bunicul i le face de atunci mereu, desi are si el artrita la maini. Aceasta este dragostea." (Rebecca- 8 ani)
"Cand cineva te iubeste, felul in care iti rosteste numele este diferit. Chiar stii ca numele tau este in siguranta in gura lui." (Billy - 4 ani)
"Este dragoste cand o fata se parfumeaza, un baiat se da cu after shave, ies impreuna in oras si se miros reciproc." (Karl - 5 ani)
"Este vorba de iubire atunci cand mananci in oras si ii dai cuiva cei mai multi dintre cartofii tai prajiti, fara sa ii ceri in schimb cartofii lui." (Chrissy -6 ani)
" Dragostea este ceea ce te face sa zambesti atunci cand esti obosit." (Terri - 4 ani)
"Este dragoste atunci cand mami ii face cafea lui tati si ia o inghititura inainte de a i-o da, pentru a fi sigura ca gustul este OK." (Danny - 7 ani)
"Dragoste este atunci cand te saruti tot timpul. Apoi, cand obosesti de atata sarutat tot vrei sa fii impreuna si sa stai de vorba. Asa sunt mami si tati. Sunt caraghiosi cand se saruta." (Emily - 8 ani)
“Dragostea este ceea ce este cu tine in camera de Craciun daca te opresti din deschis cadouri si asculti." (Bobby - 7 ani)
"Daca vrei sa inveti mai bine sa iubesti, trebuie sa incepi cu un prieten pe care il urasti..." (Nikka - 6 ani - ne-ar trebui cateva milioane de Nikka pe aceasta planeta)
"Este dragoste atunci cand ii spui unui baiat ca iti place camasa lui, iar el se imbraca dupa aceea cu acea camasa in fiecare zi." (Noelle - 7 ani)
"Dragoste este intre un batranel si o batranica care sunt inca prieteni dupa atatia ani, desi se cunosc atat de bine." (Tommy - 6 ani)
"In timpul recitalului meu la pian eram pe scena si imi era frica. M-am uitat la oamenii care ma priveau si l-am vazut pe tatal meu care imi facea cu mana si imi zambea. Era singurul care facea asta. Si nu mi-a mai fost frica." (Cindy -8 ani)
"Mama ma iubeste mai mult decat oricine altcineva. Nimeni altcineva nu ma saruta seara inainte de culcare." (Clare - 6 ani)
"Este dragoste atunci cand mami il vede pe tati transpirat si mirositor si tot ii spune ca este mai frumos decat Robert Redford." (Chris - 7 ani)
"Este dragoste atunci cand catelusul tau te linge cand ajungi acasa, desi l-ai lasat singur toata ziua." (Mary Ann - 4 ani)
"Stiu ca sora mea ma iubeste pentru ca imi da intotdeauna hainele ei vechi si trebuie sa se duca sa isi cumpere altele." (Lauren - 4 ani)
"Atunci cand iubesti pe cineva genele ti se ridica si coboara si mii de stelute ies din tine." (Karen - 7 ani)
"Este dragoste atunci cand mami il vede pe tati pe toaleta si nu i se pare ridicol." (Mark - 6 ani)
"Nu trebuie sa spui te iubesc daca nu este adevarat. Dar daca este adevarat, trebuie s-o spui cat mai des... Oamenii uita." (Jessica - 8 ani)

Alex spunea...

Ce este dragostea?Un sentiment pe care il ai fata de cineva,un sentiment aparte.
De ce oamenii nu se mai indragostesc de persoane ci de bani?Pentru ca acum au un scop: ma" bag" cu aceea fata,intr-un interval scurt de timp fac rost de niste bani de la ea si gata,mi-am atins obiectivul.Nu mai e ca pe vremuri cand trebuia sa astepti,sa o descoperi pe tipa,acum aflii mai totul despre ea pe messenger etcetera.

Ce este dragostea?

Dragostea este o melodie ce intra in playlist cand te astepti mai putin dar si cand intra te simti extraordinar,esti in al noulea cer. Cand pleaca nu mai e la fel.

Dragostea este o pastila,una de care ai nevoie cand esti racit dar... nu toate lucrurile vin cand ai tu nevoie,ele vin cand te astepti mai putin.

Ce este dragostea?O poezie,una in care sentimentele fata de persoana iubita sunt dezvaluite.

Ce este dragostea?Un intermediar spre fericire.

Totusi,ce este dragostea? O soacra.

leo spunea...

*Inainte de a raspunde la intrebare,cred ca mai buna era prima varianta si aceea"De ce oamenii nu se mai indragostesc?"dar.....voi raspunde la intrebarea care trebuie":P*

Dragostea?Dragostea este dupa mine o moda,in zilele de astazi multi o avem mai mult sau mai putin fata de altii,multi dintre noi spun ca iubesc dar de fapt dragostea adevarata este aceea care i-o porti doar mamei,tatei,bunicilor,fratilor/surorilor si in niciun caz iubitei/iubitului tale/tau...in niciun caz aceea nu se poate numi dragoste adevarata,este ca sa pot spune mai degraba o relatie mai speciala de iubire,ceva mai mult decat o simpla relatie de amicitie.Dupa parerea mea dragostea este un sentiment unic,pur,sincer si curat si este cel mai frumos sentiment de pe lumea aceasta pe care il poate avea cineva.
Traim intr-o generatie in care nici atunci cand spui adevarul,nu mai esti crezut...multe fete se pot indoi de prietenii lor atunci cand acestia le spun ca le iubesc(o spun doar pentru a se lauda ca prietena lor este buna sau este dotata,pentru ca unii dintre noi obisnuiesc sa se laude cu ceea ce au,nu cu ceea ce iubesc cu adevarat).La fel pot spune si in cazul fetelor,care spun ca-si iubesc prietenii dar majoritatea din ele uita sa mai spuna adevarul : ca ii iubesc pentru bunurile materiale pe care acestia le detin nu pentru bunatatea sau sufletul lor....dragostea poate fi interpretata intr-o multime de moduri,in sensuri adevarate sau false!

cretulix spunea...

pai oamenii nu se mai ingragostesc ca pe vremuri pt acumci nu erau bmw-uri,mercedesa ect.nu erau asa multi bani la mijloc,cum e in ziua de azi.o fata se indragosteste de un baiat doar daca aere bani multi,masini etc.De asta nu se mai indragostesc oanemii ca inainte....
:|

Marius spunea...

Am sa iti raspund la ambele variante ale intrebarii: De ce oamenii nu se mai indragostesc? Pentru ca au devenit din ce in ce mai superficiali si nu mai pun accent pe sentimente ci pun accent pe partea materiala, si partea materiala are scopul ei in viata, dar daca stai cu cineva doar ptr asta e trist, e foarte trist si atunci degeaba zici ca o iubesti cand de fapt nu e iubire ci interes.
Ce este de fapt dragostea? Aici ce pot sa mai adaug, pot sa zic ca dragostea este cel mai suprem sentiment, dragostea ptr mama pentru tata, familie, asta nu pot sa zic ca e ceva suprem, pentru ca ne nastem cu ei, deci pe ei ii iubim neconditionat, dar cand vine vorba de o persoana diferita, de iubit sau iubita, atunci problema se pune altfel, aici intervin multe alte probleme, care te fac sa iubesti sau nu acea persoana. Dragostea este atunci cand esti cu cineva si mereu te gandesti la ea, cand faci un lucru sa iti amintesti de persoana cu care esti, ca atunci cand auzi numele ei sa iti tresara inima, cand esti cu ea sa simti mereu fluturasi in stomac. Dragostea e atunci cand simti mereu nevoia sa stai cu persoana cu care esti, sa ii auzi vocea, sa ii simti atingerea, sa ii simti rasuflarea calda.

cristi spunea...

dragostea e motivul care ar trebui sa te faca sa renunti la tot in favoarea persoanei iubite, sau sa faci tot posibilul sa-ti completezi personalitatea cu ceea ce-ti lipseste.
intr-o propozitie mai scurta dragostea ar fi perfectiunea.

cristi spunea...

oamenii nu se mai indragostesc , pt ca nu pot renuntza la anumite chestii ( ca sa nu mai zic de partea in care trebuie sa completeze) , care sa-i lase sa iubesca . cand zic asta , ma refer in mare parte la certurile dintre culpuri ; mereu se gasesc motive de cearta , chiar si din chestii nesemnificateve, care duc la despartire. in fond nimeni nu se desparte de persoana iubita , daca nu se cearta putin :))
si ca s-o necajesc putin pe roxana : iar formulezi o intrebare, dar de fapt vrei raspunsul pt altceva. oricine se indragosteste , pt o ora ,o zi sau o saptamana ... intrebarea potrivita ar fi : de ce nu mai iubeste lumea ? ;)>:)

broscutza zambareatza spunea...

De iubit iubim :ne iubim parintii,fratii,vrem nu vrem suntem nevoiti..eu ma refeream la a te indragosti de tot ce poti:de curcubeu,de oameni,de viata etc:>:>..deci e corecta intrebarea:D