joi, 8 aprilie 2010

Intrebarea 7

cPoti visa la independenta ,dar nu o poti obtine…De ce nu suntem cu adevarat independentei?De ce nu luam propriile decizii?  (orientativ va spun ca ma refer,printre altele,si la faptul ca traim intr-o societate de consum si suntem influentati si de media foarte mult).
ps:V-ati plictisit de intrebari?(asta este facultativ)

5 comentarii:

Marius spunea...

Eu nu m-am plictisit de intrebari, deci mai merg daca mai vor si restul si daca mai vrei si tu.
Cat despre independenta, cu luatul propriilor decizii. Aici intervin influentele din partea parintilor, fratilor(surorilor), prietenilor, persoanelor apropiate, care ne dau sfaturi si noi urmam sfaturile lor. Nu putem spune acum ca toata lumea e asa, pentru ca mai sunt si persoane independente, care prefera sa gandeasca pentru ei si sa fie pe picioarele lor, sau care pur si simplu nu ii intereseaza ceea ce spun cei din jurul lor. Dar multi nu sunt independenti sau nu iau decizii singuri, pentru ca ori le e frica de consecinte si prefera sa aiba pe cineva pe care sa dea vina in cazul in care ceva nu merge bine, ori pur si simplu asa s-au obisnuit sa fie cineva care sa le dicteze ce sa faca ori sunt prea comozi.
Asa ca traiti viata, fiti independenti nu asteptati ca sa vi se spuna la fiecare pas ce sa faceti, luati singuri decizii si o sa vedeti ce o sa iasa, daca e o decizie gresita asa o sa invatati ce e bine si ce e rau.

iulia spunea...

Si eu sunt de acord sa raspund in continuare la intrebari :D
In legatura cu independenta ce`as putea spune? Suntem oameni...si nu putem trai singuri…suntem dependenti intr-o oarecare masura de cei din jurul nostru. Suntem influentati inca de cand suntem mici, din primii ani de viata, atunci cand trebuie sa facem “propriile alegeri” alegem mai mult ce ni se spune, iar odata cu trecerea timpului invatzam sa ne descurcam si singuri dar intotdeauna knd vom avea de luat o decizie mai importanta vom cere un sfat, vom asculta si persoanele din jurul nostru care poate au trecut prin situatii asemanatoare. In viata trebuie sa invatzam si din greselile celorlati pt ca nu avem timp sa invatam mereu din propriile greseli. Nu mereu avem o a doua sansa. Nu spun ca trebuie sa facem mereu ce spun cei din jur dar trebuie sa avem in vedere si sfaturile lor pt ca aceste sfaturi nu ni se spun cu rautate. In luarea unei decizii trebuie sa tinem cont atat de ceea ce ne dicteaza inima dar si de ratiune.
Asa cum spunea si Marius sunt persoane care sunt capabile sa ia propriile decizii fara a se lasa influentate de familie, anturaj, mass-media. Dar oricat de puternice ar fi aceste persoane la un moment dat tot vor fi influentate (de anturaj in special in perioada adolescentei cand adolescentii sunt mai rebeli, vor sa demonstreze parintilor ca se pot descurca si singuri, ca-si pot purta singuri de grija).
Suntem influentati de societatea in care traim fara sa fim constienti de acest lucru de cele mai multe ori. De cate ori nu facem un lucru, consumam un produs sau spunem ceva doar pentru ca asa fac si cei din jurul nostru?
Eu intotdeauna am nevoie de parerile celor mai buni prieteni si uneori chiar sfaturile parintilor. Recunosc ca sunt o persoana influentabila. Sunt influentata atunci cand vad cata rautate, cata tristete exista in jurul nostru. Nu pot sa raman indiferenta atunci cand vad pe cineva suparat. Si de asemenea nu sunt prea hotarata :D si de asta am nevoie de parerile apropiati, sa ma pot decide mult mai usor :P Sunt balanta…mereu stau sa analizez avantajele si dezavantajele deciziilor pe care le iau.
Mass-media ne influenteaza destul de mult. Oare sunt singura care am incercat un produs dupa ce am vazut zeci de reclame (care mai de care mai sugestive) la tv la produsul respectiv?
In concluzie…asa este natura umana…influentabila. Oricat am afima noi ca suntem independenti si ca facem doar ce vrem in inconstientul nostru stim ca nu e asa.

vallenttina spunea...

Nu ne permitem sa fim independenti.
Cand locuesti cu parinti e clar ca nu poti fi independent.
Cand locuiesti singur si esti angajat pe undeva nu esti independent..pt ca depinzi de firma la care muncesti...
Cand locuiesti cu persoana iubita, tot nu esti independent..pt ca nu iei decizii singur.

Sa zicem ca ai fi un mare patron,ca te;ai baza pe propriile puteri, ai decide singur totul..poate doar atunci ai fi independent si ai face tot ce iti doresti si ai lua deciziile care ti se par tie rezonabile..dar cine isi permite sa fie patron?

Victory spunea...

Nu suntem independenti pentru ca nu traim precum pusnicii, cat timp avem persoane dragi pe langa noi nu sunt independenti

alex spunea...

e ce nu suntem cu adevarat independentei?De ce nu luam propriile decizii?

pentru ca este greu sa fii independent. este greu sa muncesti si sa inveti,este greu sa imbini munca cu scoala.ori una ori alta.

De ce nu luam propriile decizii?

majoritatea deciziilor le luam singuri,cel putin eu.
stii este o vorba din popor"pana cand nu ti-o faci cu mana ta nu te potolesti."

cat despre independenta toate la timpul lor!