duminică, 4 aprilie 2010

Intrebarea 5

Totul a pornit de la o discutie aprinsa dintre mine si Robert(tipu cu care trebuia sa sar cu parasuta si nu am reusit ptr ca eram minora..altfel stau lucrurile acum:>:>:>)si apoi am vazut reclama aceea "Toti suntem diferiti.Din fericire".intrebarea mea este Ce-ar fi daca am fi toti la fel?

8 comentarii:

Victory spunea...

Ar fi foarte plictisitor :D

P.S. Paste fericit! :*

Bunghiuz spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Bunghiuz spunea...

banal.. nu ar exista personalitate, nu ne-am putea recunoaste... cum e sa nu iti cunosti prieteni sau parinti ? daca toti ar fi identici nu vom mai gandi.... pt ca nu am avea ce, fiind toti la fel nu vom putea fi toti genii mai degraba toti inculti si prosti.
Hristos a inviat!!!

vallenttina spunea...

Daca am fi toti la fel..hmm interesanta viziune..sau nu. Trebuia sa dai mai multe repere,eu acum ma gandesc la "ce ar fi daca am fi cu totii hoti si am fi imbracati in costume de ninja,ziua am dormi,iar noaptea ne-am fura reciproc..cine e cel mai priceput castiga ",dar nu o sa analizez asta..o sa ma gandesc la cum ar fi daca toti am avea acelasi tip de caracter,sau nu stiu la ce sa ma gandesc..sunt mii de posibilitati. Cum oare am putea fi la fel? La ce sa ma gandesc? La infatisare? Sa avem toti 1.70, parul brunet,ochii albastri, buze carnoase, nas mediu, fund bombat..pff..aiurea(astfel nu am mai putea avea amant/a..pt ca sotia/sotul ar arata la fel ca si amanta/amantul)..sau sa fim imbracati la fel? iarna purtam neagru, primavara roz,vara alb si toamna albastru..nici macar animalele nu au aceleasi culori(chiar daca noi le vedem pe toate la fel)..Sa fim la fel prin comportament? Sa fim nesimtiti sau cu bun simt? Sa fim indrazneti sau timizi?..Nu cred ca ma pot gandi la cum ar fi daca am fi la fel..nici nu cred ca asta ar putea fi posibil..toti sa avem acelasi tip de locuinta, acelasi tip de caracter,aceeasi imbracaminte, masina, nevasta/sot, acelasi aspect, loc de munca...haos. Unde ar mai fi misterul de a descoperi o persoana sau viitorul? Unde ar mai fi intrebarile "Oare cu ce se imbraca in seara asta? Oare cum o sa arate? Oare cum va arata cand va avea 20 de ani? Oare se va maturiza vreodata?...comunicare nu,stil nu, creativitate nu, originalitate nu, ..inimaginabil

cretulix spunea...

ori am fi toti ca Einstein destepti,ori prosti ca Basescu...acuma depinde la ce te referi:"daca am fi toti la fel"la infatisare sau la gandire..

iulia spunea...

Eu voi raspunde la aceasta intrebare dintr-o alta perspectiva, raportandu-ma in special la iubire :P (subiect despre care in ultima vreme ador sa comentez :D).

Daca am fi toti la fel cred ca nu ar mai exista atata iubire (iubire profunda care sa fie capabila sa ne schimbe radical viata) De ce zic asta? Pai de multe ori polii opusi se atrag, cautam persoana de langa noi astfel incat sa ne completeze. Este adevarat ca mai sunt si persoane care se indragostesc de persoane care au aceelasi caracter si fac parte din aceeasi clasa sociala.

Dar oare gresesc cand spun ca fetele cuminti se indragostesc de cele mai multe ori de baietzii “rai”, care isi traiesc viatza din plin si care le ofera protectie? Sau ca baietzii “rai” vor fete cuminti, care sa le fie alaturi si sa aiba ei siguranta ca nu vor fi inselati? De cate ori nu am fost martorii schimbarilor cauzate tocmai de iubirea dintre persoane total diferite? cati baietzi "rai" nu au devenit familisti convinsi dupa ce si-au gasit adevarata iubire?

Daca am fi toti la fel peste lume ar dainui monotonia. Nu ar mai avea nici un rost sa discutam prea mult cu persoanele din jurul nostru, sa incercam sa le cunoastem, sa facem prea multe eforturi pentru a cuceri persoana iubita pentru ca ar fi la fel ca noi (ar gandi la fel ca noi)…la fel ca fosta/fostul…am trai intr-o lume invadata de robotzei incapabili sa schimbe ceva si sa uimeasca persoanele din jur.

Asa ca de ce am mai vrea o relatie cu cineva care e identic cu iubirea pierduta daca acea relatie nu a mers? Nu a mers tocmai pentru ca nu a existat destula chimie ;))...pentru ca s-a dovedit ca erau incompatibili din punct de vedere sentimental.

E placut asa cum suntem…diferiti…caractere diferite…infatisari diferite…sentimente diferite. Suntem unici :D si asta este minunat (sunt doar cateva exceptii: gemeni, tripleti etc ;)) dar si ei sunt diferiti de cele mai multe ori la caracter, atitudine, personalitate; doar la infatisare sunt aproape mereu identici :P)

Placerea de a descoperi ceva nou la o persoana, de a o cunoaste treptat, de a o cuceri este infinita. Tocmai diferentele dintre noi fac viata mai misterioasa. Misterul face viata mult mai frumoasa.

“Cea mai frumoasa si mai profunda traire omeneasca este misterul.”

Marius spunea...

Daca am fi toti la fel, totul ar fi o monotonie, am sti toti ce vrea cel de langa noi, nu ar mai exista acel ceva care sa te atraga sa fii cu o persoana. Nu ar mai fi niciun interes pentru a socializa. Cum ar fi sa mergi la magazin, iar vanzatoarea sa stie ce vrei si sa iti dea direct ceea ce vrei sa cumperi. Sau la scoala sa intrebe profesorul ceva si sa spuna toata clasa acelasi raspuns. Nu stiu ar fi ceva urat, cred ca nu ar rezista nimeni intr-o astfel de situatie si ar innebuni.

alex spunea...

Ce-ar fi daca am fi toti la fel?

ar fi aiurea.de ce? pentru ca nu ar mai fi existat mister,s-ar fi dus dracului (mai pe sleau)
cand ai fi placut o fata defapt ai fi placut 1000000...000. nu ar mai fi fost "ea" unica.

in concluzie e mai bine ca suntem diferiti.
daca nu ma crezi incearca sa joci macaua doar cu as de trefla.