joi, 12 august 2010

Am DEVENIT OM datorita voua!!!

ATENTIE!!!!POST FOARTE FOARTE PERSONAL!!!Exista posibilitatea ca unii sa se simta atacati,dezamagiti sau plictisiti!


        Am avut un cosmar…unul din acela din care nu te trezesti tipand,ci doar speriat!Desi cand m-am trezit eram transpirata,tremuram si oarecum plangeam,calmul pusese stapanire pe mine;imi dadusem seama ca a fost doar un cosmar.Urat lucru sa ai cosmaruri,mai ales din cauza filmelor.De ce?Lucrurile acestea te bantuie toata viata.Inca mai am (uneori) cosmaruri datorita unui film vazut cu o zi inainte sa implinesc 12 ani.Era seara.19 februarie 2004,ora 20:30.Numele filmului nu mi-l amintesc,insa subiectul il stiu de parca tocmai l-am vazut.De ce inca sunt traumatizata?Nu stiu!!!Poate ptr ca unchiul meu (cu care vedeam filmul) mi-a spus ca nu e bine sa-l vad ca nu am varsta necesara si ca e cu restrictie ptr copii sub 12 ani.Gluma pe care am gustat-o pe moment,insa noptile ce au urmat au fost nopti albe din cauza acelui film.Acelea au fost primele mele cosmaruri din cauza filmelor. Crunte. Inca ma mai urmareste imaginea baietelului ce-si pastrase calmul desi langa el era o femeie moarta.Si ideea tampita a criminalului de a-si pieptana si aranja victimele.
Cosmarul de marti nu are nicio legatura cu acel film.
Sunt sigura ca multi au vazut FINAL DESTINATION si au ras.Eeeii bine eu nu.Nu am ras!!!Am vazut SINGURA prima parte.Nu stiu ce anume m-a determinat sa vad filmul pana la final.De fapt stiu:MESAJUL!!!Nu te poti impotrivi destinului:daca trebuie sa mori ,mori,nu cand vrei tu,ci cand trebuie!Subiectul m-a fascinat,scenele m-au ingrozit!Stiu Alina ca daca citesti asta(si as vrea sa citesti ptr ca voi povesti si despre tine) vei rade si vei spune ca sunt mica si d’aia m-am speriat.Ai dreptate!!!Mai stii cand mi-ai povestit filmul 23 si inca unul(imi scapa numele) si ma apucase paranoia?Ma speriasem.Ptr ca sunt mica!!!
       Revenind la cosmar…de curand(15 iulie) am vazut FINAL DESTINATION 4. Stiam conceptual filmului,insa inca imi era frica de acele scene oribile.Mi-a ramas intiparita-n minte dorinta tipului negru (nu retin numele) de a-si invinge destinul si a-si lua viata in loc sa astepte sa moara.Nu putea face aceasta ptr ca nu era randul lui sa moara.Scena m-a frapat!Cosmaruri nu am avut atunci.Am crezut ca m-am vindecat,dar nu,am avut marti un cosmar(aka 3 august,insa am scris asta miercuri pe hartie ca nu am avut pc-ul bun si o postez azi ptr ca azi am avut chef sa o scriu in format electronic si sa o public).Venisem din Scena pe la 1,eram obosita insa am adormit pe la 2-3.Nu stiu la ce m-am gandit incercand sa adorm….de fapt ma gandeam la viitor si la oamenii care vor face parte din viitorul meu si ma intrebam cati din cei prezenti azi in viata mea vor mai fi si peste 10 ani,cati din cei ce-mi sunt azi prieteni ma vor sustine si maine,cand poate voi avea nevoie de aceasta..Am adormit,apoi pauza,cosmarul si m-am trezit.Simteam un gol in stomac si aveam un nod in gat.Inima-mi batea cu putere. Transpirasem ca niciodata:eram uda pe gat si frunte(probabil din cauza trairilor puternice).Voiam sa tip insa vocea-mi disparuse.Aveam nevoie sa-mi spuna cineva ca a fost doar un cosmar,insa aceasta era imposibil.Am pus capul pe perna si am inceput(fara intentie) sa plang.Incercam sa ma opresc insa nu puteam,Ma depasea. Sentimentele erau mai puternice decat ratiunea.Lucru care nu se mai intamplase pana atunci(imi amintesc ca in urma cu vreo 4 ani imi placuse de un tip(no name,nu as vrea sa stie asta:”>) si mi-am propus sa nu-l mai plac,Prima data a fost mai greu,apoi a fost simplu(sa resping pe toti baietii din categoria”te vreau si totusi nu aka inima te vrea,creierul nu”).Ideea principala ar fi ca ma simtisem doborata de propriile sentimente si trairi.


      Nu am spus inca ce am visat,adica ce-mi mai amintesc.Poate fi amuzant ptr unii(de fapt asa sunt visele/cosmarurile in general),insa ptr mine a fost infiorator!Eram in camera la Adi(frate-miu),stateam pe pat si mama era langa mine,Andrei era evident la pc,iar Adi in picioare langa tv.In jur erau multi oameni(mult prea multi ptr a incapea intr-o camera de 4/4),pe unii nu-i mai vazusem in viata mea,pe altii ii remarcasem pe strada si altii imi erau prieteni/cunostinte.Scena se derula parca-n reluare:cate unul iesea si nu se mai intorcea(daca ai vazut FINAL DESTINATION 4 scena cu tipul negru stii ft bine la ce ma refer).Nu ma durea cand pe usa ieseau persoane de care nu-mi pasa(aka nu-i cunosteam),nu sunt rea,insa asta simteam in VIS(normal ca m-as ingrijora sa stiu ca oamenii mor).Am inceput sa tip cand urmatorul la usa era Adi(scz Adi,stiu ca-mi citesti blog-ul ca poate afli ceva incitant sa ma dai in gat insa era un VIS).Atunci(cred ca ptr prima data-n viata)am simtit nevoia sa-i spun ca-l iubesc si ca nu pot sa-l las sa iasa(desi era vis trairile si cuvintele erau sincere si cred ca pt prima data-n viata fusesem sincera cu mine si cu el si i-am spus ce simt(desi nu o mai facusem pana atunci(adica pana in momentul visului) stiu ca stie ca e fratele meu preferat si ca tin mult la el).Acel cosmar m-a facut sa realizez cat de mult tin la unii oameni din viata mea,cat de mult ii respect,apreciez,pe altii sau ador or iubesc pe multi dintre ei,,ca trebuie sa le multumesc unora ptr ce sunt azi si ptr ce voi deveni maine.
Aceasta a fost introducerea,cuprinsul si incheierea sunt mai putin infioratoare insa emotionante(ptr mine cel putin)!
      Astfel,intr-o ordine aleatorie vreau sa le multumesc acelora care ocupa (azi) un loc important in viata si inima mea!Vreau sa le spun AZI ca MAINE(indiferent ce se va intampla) imi va fi dor de ei,de sfaturile lor,de lectiile de viata primite,de zambete si imbratisari,de bancuri proaste si de rasete fara motiv.Ceea ce sunt azi sunt datorita voua si vreau sa stiti asta.Vreau sa stiti ca mi-ati influentat existenta si ca-mi va fi dor de voi.
Ps:NU ORDINEA CONTEAZA CI FAPTUL CA SUNTETI PE LISTA!!!!

A.Alina(aka Khriss)-imi va fi dor sa-si faca cineva griji ptr mine.Si-mi va fi dor si de replica”nu e surprinzator…ma asteptam”…caci uneori am impresia ca nici macar eu nu ma cunosc asa cum ma cunosti tu.Stii cand rad fals si plang adevarat,stii cand vreau un umar pe care sa plang desi eu nu-l cer din orgoliu,stii ca deciziile pe care le iau poate nu sunt cele mai bune,dar ma sustii.

P. Adi-Imi va fi dor sa ne batem,sa ne certam si apoi in final sa ajungem la un consens:nu ascultam muzica,nu ne uitam la documentare,insa vedem filmul care-i place Roxanei.Multumesc ca esti fratele meu!
Ps:imi va fi dor si de ochiul tau critic si de gura ta care nu poate pastra un secret.


Mama:ptr ca esti mama MEA si ptr ca in ciuda tuturor cuvintelor urate si “grele” pe care ti le spun mereu te iubesc!In ciuda faptului ca inca te mai cred vinovata ptr unele lucruri(momente,decizii) stiu ca le-ai luat crezand ca e cel mai bine ptr noi.Am invatat de la tine cum sa-mi cresc/educ copii,insa tu trebuie sa inveti de la mine ca unele decizii trebuie luate cu capul si nu cu inima.

D.Edi-ptr ca tocmai mi-ai dat msj si ptr ca-mi vor lipsi mesajele tale si ptr ca m-ai invatat ca asa sunt eu:orgolioasa,alintata,sensibila.Multumesc!!!


M.Vallenttina:pt loialitate,fidelitate si sinceritate iti mulumesc.Ai incercat sa-mi rezolvi prbl sociale(lucru care m-ar fi enervate,de fapt m-a facut sa ma simt speciala si importanta).Ptr ca esti un bun ascultator si un si mai bun orator iti multumesc!


M.Mihaela:Ptr ca m-ai crescut si ptr ca-mi scoti ochii ori de cate ori ai ocazia esti matusa mea preferata!

M.Laurentiu:ptr ca mereu cand stateam la voi imi tineai niste predici interminabile care ma faceau sa adorm de pe al ora 8 pm.


M.Claudiu:ptr ca ma faci sa-mi amintesc de copilarie si ptr ca-mi vor lipsi perlele si secretele tale.

M.Alexandru:ptr ca stiu ce inseamna sa fii fratele mai mare si sa fii oarecum privat de atentie,insa dragul meu Alex, toti te iubim la fel de mult cum il iubim si pe Claudiu


Bunicu’-ptr ca m-ai invatat sa fiu mandra,insa nu peste masura.imi vor lipsi perlele tale si faptul ca mereu puteam glumi cu tine,caci nu te-ai suparat niciodata,nici macar atunci cand stricam cate ceva.


Bunica(aka mamaie)- stiu ca atunci cand eram mica ma pacaleai cu tot felul de lucruri ca sa-ti spn bunica si nu mamaie,insa tu vei fi mereu mamaia mea.Iti multumesc ca m-ai invatat sa am inima curataindifferent de necazuri si probleme.


B.Lumi:ptr ca mereu imi spui cate ceva urat cand am inima sfasiata,insa de curand am aflat si de ce.Multumesc ca-mi ceri sfatul in legatura cu tot,asta ma face sa red ca opinia mea conteaza.
Ps:imi va fi or de cineva care sa-mi strice vacantele cu grevele facute,dorinta acuta de somn,momentele in care-si gaseste sa moara ,cu mijoloacele de transport alese etc..


H.Dana:ptr ca m-ai invatat ca aparentele inseala,ptr ca razi de mine,ptr ca m-ai pus sa port fuste scurte,tocuri,si rochia”aia” decoltata:”>,ptr ca daca nu erai tu “aia majora” sa ma insotesti,nu as fi iesi in club,ptr ca m-ai facut sa chiulesc la orele de economie(nu ca mie imi parea rau),ptr ca as fi stat si-n cap sa ti-l aducem pe Florin Piersic la ziua ta si ptr multe altele esti prietena mea si vreau sa cred ca si eu sunt prietena ta.


C.Ionut: ptr ca ai vrut sa-mi faci clatite(ce nu stii e ca nu mananc lapte aproape sub nicio forma si ca m-am bucurat atunci cand ai ales alternativa),imi vor lipsi iesirile la 3 dim in parc si stiu ca si tie iti va lipsi gadilatul meu.Cu mine trebuia sa vezi “Fiica Presedintelui” si “Big Daddy”,insa iti multumesc ca ai suferit si te-ai uitat de dragul meu la “Printesa si Broasca”(vreau sa cred asta).


B.Tana:iti multumesc ca esti mandra de mine,ca ma sustii si ca parerile mele conteaza ptr tine.De asemenea iti multumesc ca m-ai dus la fantana Trevi sa-mi pun dorinta,ca m-ai invatat ca oamenii te pot insela prin atitudine si gesturi si ca am luat ce-i mai bun de la tine.

M.Beanca:ptr ca mi-ai aratat ca adevaratele principii conteaza ,ca inca mai exista oameni mari,ca mi-ai oferit linistea ca invatamantul romanesc inca mai are valori de exploatat,ca desi nu suntem cele mai bune prietene avem intotdeauna ce vorbi(chiar si 2 ore la telefon),ca-mi spui(uneori) niste cuvinte care-mi dau incredere.


Alex-e un pusti de-a 10-a,pardon 11-a de la LMK,pe care nu-l cunosc prea bine personal insa vreau sa-i multumesc ptr ca m-a invatat sa fiu EU asa cum sunt nu asa cum ar dori altii sa fiu.


T.Dana (11 G)-iti multumesc ptr tot ce ai facut de ziua mea si ptr ca m-ai luat cu sania de la prega si ptr ca ai vrut sa faci o piesa de teatru cu mine.Chiar daca acum nu suntem iar prietene vei ocupa un loc special in inima mea.


Ciafalon Gabriela:ptr ca m-ai invatat ca o prezenta subtila va ramane mereu in amintirea celorlalti.


D-na Caragea:v-am spus candva ca as vrea sa fiu ca dvs:increzatoare in fortele proprii,curajoasa sa-mi indeplinesc visurile, sa lupt ptr ce iubesc si inca alte cateva calitati.Incet incet descopar si la mine aceste lucruri si ma bucur ca am avut de la cine sa invat sa ma autodepasesc.


D-na Sandu:engleza nu mi-a placut niciodata(si cand spun niciodata nu glumesc),insa engleza predata de dvs mi-a intrat in suflet,la fel ca si dvs.In DEX,langa explicatia cuvantului “bunatate” ar trebui sa apara numele dvs,caci nu am intalnit in viata mea un om cu opiniile si conceptiile dvs.Va respect si va admir ptr ideile insuflate si ptr ca m-ati invatat sa-mi placa engleza(sa trec peste idei preconcepute).


P.Andrei:imi va fi dor sa mai cert pe cineva si sa-i mai trag si 2 capace si poate ca tie nu-ti va fi dor de mine si abia astepti sa plec la facultate,insa afla ca tu-mi vei lipsi:tu m-ai invatat ca statul toata ziua(si noaptea) in fata pc-ului creaza dependenta si duce la idiotenie(poate mai ai o sansa draga fratioare).


Tata:ptr ca am invatat ca si parintii fac(uneori) greseli pe care nu si le pot rascumpara si ptr ca m-ai invatat sa-mi doresc sa ma descurc singura(si se pare ac am reusit) iti multumesc!


D-l Racaru:ptr exemplul de altruism,profesionalism si credinta va multumesc!


D-l Simion:multumesc ca ati facut din mine OM,m-ati invatat ca realitatea nu e ceea ce pare si ca trebuie sa profiti de orice sansa oferita si ca oricine poate reusi daca isi doreste.


Mamei si matusii Danei:ptr ca mi-au oferit exemplul exact a ceea ce inseamna femeie independenta si puternica si ptr ca m-au scapat de prostul obicei de a spune “fata”.

Nea Eugen:desi acum esti prea ocuopat sa-mi raspunzi la un sms (te inteleg:dragostea-i prea puternica) esti unchiul meu preferat si iti multumesc ca m-ai invatat sa iert.


Nicu-nu-mi amintesc sa-ti fi spus vreodata cand traiai,cat de mult te iubesc si regret ca nu ai putut auzi asta de la mine,insa sunt convinsa ca stiai.Se spune ca apreciezi ce-ai avut doar dupa ce pierzi acel ceva si se pare ca asa este.Stiu ca ma faceai sa plang si apoi imi dadeai bani ca sa tac,insa uite,de mica,tu,,m-ai invatat sa-mi vad interesul(Nicu:iti dau 1000 lei doar sa taci.Roxana:daca-mi dai 2000 acum tac) si uite ca datorita tie mi-am dezvoltat de mica abilitatea de a negocia.Ai fost un om bun,stiu asta!


Roman Iulia:ptr ca m-ai invatat/mi-ai aratat ca oamenilor trebuie sa le spui 2-3 cuvinte(te iubesc,mi-ai lipsit,imi e dor) sa le faci ziua mai buna sau alte cuvinte ptr a le-o strica(ce-i cu fata ta azi).Diplomatia nu-i calitattea ta cea dintai insa ai un suflet mare si dorinta ta de a afla lucruri noi ma uimeste.Bravo!!


Ratcu Carina-stilul si bunul gust se simt la ele acasa langa tine.Felicitari!Nu multi se pot lauda (cu modestie) ca au bun gust.


Stan Ana-Maria-ptr ca ai curaj,incredere si vointa esti un om e “calitate”.


Andrei Iuliana-am invatat ca sustinerea morala vine de unde te astepti mai putin si ca prietenii la distanta chiar pot exista.Iti multumesc ptr sfaturile si incurajarile de a face ceea ce vreau cu adevarat.Multumesc ca existi!


Vali Bkr-cu tine si Dana rad cel mai mult;imi vor lipsi glumele tale proaste,da’ bune si momentele in care imiti oameni(sa nu uitam de vocea ta=))) ptr a-i face pe ceilalti sa rada.


ApostuMarius-iti multumesc ca m-ai ajutat mereu cand am avut nevoie si ca ai fost un prieten de nadejde.


N. Alex-ptr ca-mi place sa ma cert si ca si tie-ti place sa te certi cu mine.Mi-ai demonstrat ca expresia:”spune-mi cine-ti este prieten ca sa-ti spun cine esti” nu este adevarata.
ps:ar trebui sa mai inveti si tu cate ceva de la mine.

Panaite Cristina-Roxana:DA,trb sa-mi multumesc MIE,ptr ca am avut puterea sa selectez ce e mai bun de la fiecare,ca am invatat,datorita voua,sa devin OM,sa fiu ceea ce sunt.

           Relativ usor as putea face si o lista a persoanele pe care nu le voi uita ptr ca nu mi-a placut compotamentul lor sau nu am avut ce invata,insa nu as vrea sa jignesc pe nimenicaci si eu sunt ptr multi o astfel de persoana).


                   Vreau sa mentionez ca sunt persoane pe care exista posibilitatea sa fi uitat sa le amintesc pe lista,insa de unele dintre ele am uitat intentionat.De asemeni specific faptul ca pe aceasta lista se gasesc doar persoane care fac parte(momentan) din viata mea(sunt prezentul meu) insa sunt si cateva exceptii.Persoanele din trecut raman in trecut,ptr ca DORUL a trecut si el odata cu timpul.Acele cateva exceptii se regasesc pe lista mea si sper ca vor ramane mereu in inima mea.




        Sper ca eu nu le sunt(acestor persoane) indiferenta.As prefera sa va fiu antipatica(macar sentimenetele sa existe) si mi-ar placea sa stiu ca macar o data-n viata ati avut ceva de invatat de la mine(poate ca nu sunt un exemplu de corectitudine,sinceritate,bunatate,insa am incercat mereu sa fiu un bun prieten,sa ascult si sa-nvat de la cei mai mari sau chiar mai mici SA DEVIN). Va multumesc iar si iar ca existati in viata mea,ca am avut ocazia sa va vad,cunosc,(pe unii mai mult,pe altii mai putin)admir si apreciez.Sunt mandra ca am invatat alaturi de voi sa fiu ceea ce sunt astazi si sunt convinsa ca maine voi fi si mai buna ptr ca alti oameni asteapta sa-mi dea lectii de viata!!


Va imbratisez cu drag,va pup si va iubesc si sper ca in adancul inimii stiti cat insemnati ptr mine!!!



(*)scz Marius ca ti-am gresit numele.Am pus si initiala numelui de familie(al celor pe care-l stiam)ca sa nu fie prbl daca pun numele intreg.Am pus numele intreg doar persoanelor care ar putea fi usor confundate cu altcineva.

4 comentarii:

Marius(cret) spunea...

ma bucur sa ma aflu pe acesta lista a ta si ca ti am fost de ajutor la greu...

iuliana spunea...

chiar daca eu nu sunt pe lista tu ai fost si vei ramane in inima mea ca o persoana speciala cu toate ca nu mai suntem atat de apropiate cum am fost candva :* ma bucur k am avut sansa sa te cunosc >:D<

broscutza zambareatza spunea...

Ma bucur sa aud aceasta Iuliana....din nefericire acum nu mai suntem asa cum am fost...fiecare are un alt grup de prieteni si alte interese.E normal sa nu te uit,doar ca acest post e legat de oamenii din prezentul meu(si exceptiile intaresc regula).

B. spunea...

Hey..nu ma asteptam sa apar pe lista,si nu pentru ca nu imi esti draga,ci doar pentru ca nu credeam ca am avut asa un rol..Multumesc pentru cuvintele frumoase si stii ca oricand ai nevoie de mine..ma gasesti in Piata Sudului:))
Sa-ti pastrezi sufletul,Roxana!
>:D<:*:*