vineri, 17 februarie 2012

Sa nu subestimezi niciodata o femeie care iubeste.

Iti spun tie, oricare ai fi tu, sa ai grija cu femeia al carui suflet geme de durere. Toti o vedem. Ea face cumparaturile din supermakertul apropiat apartamentului chic in care locuieste.Poarta lenjerie scumpa pentru ca se simte minunat cand el o priveste patrunzator si cand neindemnatic, incearca sa-i desfaca portjartierul sau corsetul atent cusut. Fiecare dintre noi cunoaste o astfel de femeie. Poate fi colega din liceu, vecina de la 3,iubita prietenului cel mai bun, sora mai mica sau o matusa indepartata trecuta usor de varsta a 2-a.
Sa n-o subestimezi. Oricare ar fi ea, e capabila sa traverseze in genunchi Antartica pentru ca-l iubeste. Nu i-ar refuza nicio placere, s-ar invati de 5 ori sa-i indeplineasca orice dorinta. L-ar gadila si-n talpi daca asta l-ar face sa zambeasca.
Sufletul ii este calcat in picioare, dar tot are puterea sa zambeasca. Vede dincolo de cuvinte. Ofera mult. Primeste inzecit. Trebuie s-o apreciezi si sa citetsi dincolo de ochii tristi si intunecati pe care-i afiseaza in fiecare dimineata  cand isi bea sucul de portocale la cafeneaua de pe colt.


Sa n-o subestimezi pentru ca e slaba. Ascunde mai multa forta decat jumatate din armata Romaniei.
Sa n-o judeci pentru ca e grasa. Isi gaseste refugiul in gogosile cu ciocolata care-i plac atat de mult.
Sa n-o judeci pentru ca-i frumoasa. Nu stii ce compromisuri se ascund in spatele tenului de portelan.
Sa n-o subestimezi pentru ca-i urata. Nu exista acest concept.
Sa n-o condamni pentru ca nu face parte din clasa intelectualilor. Nu stii ce-a oprit-o in drumul ei spre cunoastere.
Sa n-o invinovatesti pentru ca a urcat pe o scara ierarhica datorita statului parintilor. Unii sunt priveligiati, altii trebuie sa munceasca sa-si castige drepturile. Tu nu stii cati altii o judeca pentru norocul ei, tu nu stii cat trebuie sa munceasca sa-si mentina standardale.
Sa n-o subestimezi pentru ca e mai desteapta decat majoritatea. A avut sansa la educatie si a profitat. Sa te bucuri pentru ea ca si cum ar fi fost tu. Niciodata nu stii cand vei fi tu..

Nu-i nimimaliza valoarea. Femeia asta iubeste, Si iubeste cu tot sufletul. Ea are forta si inteligenta si frumusetea necesa sa-i cucereasca inima lui. Si daca ea poate oricare alta poate.

Niciun comentariu: