miercuri, 31 martie 2010

Intrebarea 1

Incepand de azi m-am gandit:)):))...doar m-am gandit sa pun zilnic o intrebare:D..la care bineinteles astept raspuns....pe mess,mail sau comm:-j...vreau doar raspuns:)))

Sa ma gandesc la intrebarea de azi...ptr ca este prima trebuie sa fie ceva filosofic:))):))
1.Care este conceptia ta filosofica despre viata?(aici intra pareri despre viata,motto-uri sau de ce nu bancuri si alte chestii dragutze)

12 comentarii:

iulia spunea...

viata...un fir de ata in mana noastra. de multe ori credem ca de noi depinde totul si ca avem o viata intreaga in fatza...dar nu e asha...totul depnde de D-zeu, de cei din jur si abia apoi de noi. Viata e scurta si merita traita cu zambetul pe buze (mie nu prea imi reuseste asta). viata ne este marcata atat din evenimente fericite cat si mai putin fericite, dar din toate avem de invatzat cate o lectie. PRIVESTE PARTEA PLINA A PAHARULUI PT CA VIATA SE POATE TERMINA INTR-O SECUNDA.

vallenttina spunea...

Viata e magica.....Nu stiu daca suntem norocosi sau luptatori..noi,cei care traim,cei care avem sansa la viata, deoarece din milioane de spermatozoizi,din 300 de milioane..sa spunem..noi am fost cei care am gasit drumul catre ovul si l;am penetrat...noi am fost cei care au invins si au pasit catre o noua etapa, o etapa mai dura decat competitia dintre 300 de milioane de spermatozoizi,dar frumoasa,magica. Ce e magic?sau frumos in viata?..Nu stiu..orice..ca de exemplu..copacii care infloresc primavara,frunzele care cad toamna si iarna..fulgi divini care se astern peste tot,cantecele vesele,clopoteii, mirosul de flori,de portocala, de prajituri...si fluturii sunt magici si o livada e magica si ochii sunt magici si tot ce se vede printr-un ochi magic,e magic

Khriss spunea...

Viata...hmmm...o notiune subiectiva...interpretata dintr-un unghi sau altul...sau poate deloc, poate e cerc, sau poate o floare...de ce am numit-o notiune ca doar nu poate fi definita...e grea oricum, sau poate noi o facem sa para asa, dar e frumoasa si merita traita...nu ma crezi? uita-te pe fereastra...ce vezi? un cer senin sau nu? dar daca tu nu-l vezi senin eu poate il vad, poate viata mea imi arata cerul senin si a ta nu...iti indrepti privirea in jos si vezi pamant...poate de asta afirma Pascal ca omul este o mijlocire inte neant si infinit...oricum e de bine....nu suntem o extrema care ar putea sa dispara, suntem mijlocul, in jurul nostru se invarte intregul univers, nu ne invartim noi in jurul lui...e de necuprins deci nu am putea sa-l inconjuram, sau poate daca am fi uniti, ne-am da mainile si-l vom prinde...va fi atat de speriat(universul) incat ni se va supune iar atunci vom intelege ce e VIATA!

vallenttina spunea...

Viata este o scena imensa…si ca orice actor…ori esti bun, ori esti prost...nu imi apartine,,dar imi place mult ideea..cu toate ca uneori nu suntem actori,ci papusi,marionete, iar miscarile ne sunt coordonate de cei din jur.

ionutz™ spunea...

Scopul vietii este o viata de scopuri..
un rasp mai filosofic ptr o intrebare filosifica :))

luminita adriana spunea...

viata e o floare care trebuie ingrijita...
cand nu mai ai grija de ea se ofileste...

Victory spunea...

Acum nu-mi trece prin cap decat urmatoarea fraza: "Ïn viata te zbati continuu... cand te linistesti, ai murit."

iulia spunea...

"Mai bine sa-ti para rau pentru ceva ce ai facut, decat pentru ce nu ai facut". Acesta a devenit motto-ul meu in viata pentru ca mi-am propus sa nu mai ratez nici o oportunitate. Asa cum e vb romaneasca: "Nici nu stii de unde sare iepurele".
Viata e scurta...si trebuie traita din plin...


Stau si ma gandesc uneori...am aproape 20 ani..ce am facut in viata asta? Daca maine mor cine isi va aduce aminte de mine? Cu ce raman eu in amintirea celor care m-au cunoscut? Vreau sa fac ceva...ceva maret...care sa poarte amprenta mea, sa raman in inima cuiva, nu doar in inima parintilor.


ps...vreau sa`mi cer scuze dak ti`am gresit vreodata :( si sa-ti spun ca nu am uitat clipele frumoase in care eram prietene apropiate...

A spunea...

Viata.

Viata este precum un bilet la loto,il cumperi = nastere,il completezi=adolescenta,il depui=maturitate si apoi astepti... Intr-o buna zi afli ca ai castigat! Un premiu de care nu prea te bucuri=moartea.

Bunghiuz spunea...

pai ca fiecare om am o conceptie proprie despre viata. Dupa mine fiecare isi creeaza propria viata care este vazuta diferita de fiecare persoana. viata este un cumul de intamplari bune si rele in care incercam sa evoluam si sa ne facem loc in societate. putem sa na gandim la viata si la cea ce primim din nastere viata are si ea acea cifra magica "3" cu care ne incheiem existenta materiala omul fiind singura fiinta care merge dimineata in 4 membrea la pranz in 2 iar seara in 3 dupa care se culca

leo spunea...

Viata este uneori foarte zgarcita in sensul ca pot trece zile,saptamani,luni chiar si ani fara sa simti nimic nou.Totusi exista oportunitati cand odata ce se deschida o usa o adevarata avalansa patrunde in vietile noastre.Datorita acestei usi poti sa nu ai nimic sau in vei putea mai mult decat poti accepta in clipa urmatoare.

Marius spunea...

Nu am o conceptie filosofica despre viata, unii iau viata "for granted" ca nu imi vine in minte cuvantul in romana, cred ca e ceva simplu si nu profita de ea din plin,sa traiasca fiecare clipa ca si cum ar fi ultima. Unii traiesc cu impresia ca au o viata nasoala, dar asa au facuto ei sa fie sau uneori poate e asa din cauza unor greutati pe care le au, dar ca sa nu avem viziunea asta despre viata, trebuie sa fim puternici, optimisti si sa nu ne dam niciodata batuti. In viata trebuie sa fim puternici, sa luptam si sa ne distram, sa traim viata asa cum e ea cu bune si rele, si totul o sa fie bine eventual. E un proverb latin: "Carpe diem!" Traieste clipa!. Asta va doresc tuturor, traiti clipa, nu pierdeti nicio ocazie care vi se ofera si traiti viata din plin.